Lees hier over de voordelen een houten vloer in Limburg. De houten vloer is beproefd, het heeft zich door de jaren heen bewezen. Hierin zijn vele voorbeelden, in menig bruin café en kasteel liggen prachtige houten vloeren die door de tijd zijn gaan leven. Geen uitzondering hierin zijn parketvloeren die over een betonnen vloer zijn gelegd.

Geen laminaat maar parket

Iedereen moet toegeven dat laminaat een fantastische vinding is. Een paneel laminaat ziet eruit als drie stroken parketvloer, en laminaat is dan te verkrijgen in verschillende kleurentinten. Ondanks dat het er mooi uitziet, en het net echt parket lijkt, ontbreken bij laminaat de voordelen van een houten vloer. Eén van de voordelen van een houten vloer is dat het door de tijd gaat leven, terwijl een laminaatvloer alleen de eerste jaren mooi is. Daarbij is een laminaatvloer niet te onderhouden, je kan de vloer niet opnieuw opschuren en aflakken, zodra de laminaatvloer dof wordt door krasjes in de toplaag, is dat het begin van het einde. De laminaatvloer eruit halen, storten in de milieustraat en opnieuw de vloer bedekken, is de enige oplossing. Beter is om niet voor laminaat te kiezen, maar voor die echte houten vloer. Door de jaren heen zie je het antwoord op de vraag, wat zijn de voordelen van een houten vloer?

Parket van eikenhout is voor het leven

Mocht je een nieuwbouwwoning hebben met betonnen vloeren, dan heb je om een houten vloer in huis te krijgen maar één keus, en dat is een parketvloer. Dit is dan ook gelijk de beste keus, en zeker als je voor een vloer van een harde houtsoort gaat zoals eikenhout. Je doet één keer de investering, zorgt dat het netjes gelegd wordt door een prof, en je hebt een vloer die alleen maar mooier zal worden. Dit komt omdat de vloer gaat leven, waar veel gelopen wordt slijt de vloer wat in, en aan de randen blijft het als nieuw. Een houten vloer is sowieso warm en rustiek, je verkrijgt echt een huiselijke woning. De vloer is perfect te onderhouden. Bij de bouwmarkt kun je een parketschuurmachine en een aparte kantenschuurmachine huren, en afhankelijk van de belasting maar zeg maar eens in de tien jaar, de benedenverdieping leegruimen en de vloer opschuren en opnieuw lakken. Let bij het lakken wel op dat je naar de deur toewerkt zodat je niet over de net gelakte vloer naar de deur moet lopen. De vloer heeft dan door de laklaag weer een nieuwe slijtlaag, maar de plekken die veel belopen zijn blijven zichtbaar. Dan zie je de voordelen van een houten vloer. Mooiere vloeren zijn er niet.