Een lekkage, niemand zit er op te wachten maar helaas kan het soms vrij snel voorkomen. Tijdens een storm kan het er hard aan toe gaan en kan er zo iets op je dak belanden. Dit kan soms zo’n grote impact hebben dat er een lekkage ontstaat. Wat doe je dan? In dit blog ga ik je een aantal tips geven om je te helpen bij een lekkage.

Vang het lek zo snel mogelijk op

Het allerbelangrijkste bij een lekkage is het direct opvangen van het lek. Regen vindt zijn weg door het lek zo je huis in en kan voor veel meer schade zorgen dan dat je al hebt. Het water trekt in de vloeren, kan het laminaat krom trekken en nog erger, kan gaan rotten. Vang het lek dus zo snel mogelijk op om dit te voorkomen.

Zoek naar andere lekkages

Bij het constateren van een lekkage is er een goede kans dat er op een andere punt in het dak ook een lekkage is ontstaan. Of de lekkage nou is ontstaan tijdens een storm of omdat het een en ander oud is aan het dak maakt in dit geval niet zoveel uit. Ga dus gelijk op zoek naar andere lekkages en als je er een vindt, vang ook deze meteen op om meer schade te voorkomen. Je kan altijd een dakdekker in de buurt, dakdekker Lelystad, vragen om je hiermee te helpen.

Laat je dak inspecteren

Het is heel belangrijk om na een lekkage te kijken waar het probleem door is ontstaan. Dit wil je doen om dit in de toekomst te voorkomen. Het is verstandig om een dakinspectie te laten doen. Deze mensen gaan uitgebreid jouw dak bekijken om zo in de toekomst lekkages te voorkomen. Hierdoor kan je in de toekomst veel geld besparen.