Kunststoffen zijn niet meer uit onze straatbeeld weg te denken. Zoals houten speelgoed door plastic speelgoed vervangen, worden ook auto-onderdelen, bouwmaterialen en zoveel andere spullen tegenwoordig uit kunststoffen vervaardigd. Zelfs de isolatie van uw dak kan uit synthetische rubber bestaan. In Roosendaal worden platte of hellende daken van EPDM steeds populairder. Dit komt omdat het redelijk eenvoudig is aan te brengen ten opzichte van bitumen dakbedekking. En gezien u alleen lijm nodig heeft is het ook een stuk veiliger. EPDM is door zijn vele voordelen een logische opvolger van traditionele bitumen dakbedekking.

Voordelen van EPDM

Het grote voordeel van EPDM laten leggen is dat het van tevoren op maat gemaakt kan worden. EPDM wordt aangebracht door gebruik te maken van een dakprimer en wordt uiteindelijk bevestigd met lijm. Het is snel en eenvoudig te plaatsen. Tijd scheelt geld en uiteindelijk dus arbeidskosten. Het leggen van een EPDM dak zal een stuk sneller gaan dan het leggen van uw dak met bitumen. Tevens kunt u het ook over bestaande bitumen daken leggen. Mocht u er zelf moeite mee hebben dan kunt u altijd een EPDM specialist inhuren die het voor u gaat plaatsen.

Een milieuvriendelijke oplossing

Groendaken zijn daken waarvan het platte of hellende deel bestaan uit levende planten. De milieuvriendelijke en wortelwerende eigenschappen van EPDM maken het materiaal bij uitstek geschikt voor groendaken. Bij een groendak kunt u kiezen uit intensieve of extensieve groendaken. Intensieve groendaken of daktuinen zijn vergelijkbaar met gewone tuinen. Ze bestaan uit struiken, grassen en in sommige gevallen zelfs bomen. Tevens is het mogelijk om een vijver te creëren op uw dak. Intensieve groene daken vergen wel een stuk meer onderhoud dan extensieve groendaken. Bij deze type daken wordt voornamelijk begroeid met vetplanten en kruiden. In tegenstelling tot de intensieve groendak is bij een extensieve groendak geen aangepast dakconstructie nodig.

Op zoek naar een dakdekker in uw omgeving?

Platte daken zijn vaak vergeten, en niet-benutte ruimtes in een woning. Woont u in Roosendaal en bent u op zoek naar een expert die voor u op maat een passend EPDM dak kan leggen? Of heeft u last van vervelende daklekkages? Ga dan op zoek naar een dakdekker Roosendaal. Veel dan deze vakmensen komen graag bij u langs voor een dakinspectie. De dakdekkers in Roosendaal zijn gespecialiseerd in diverse werkzaamheden aan daken met dakpannen, bitumen, kunststof en shingles. U kunt dakdekkers ook inschakelen voor dakonderhoud en dakreparatie. Een dakdekker kan u helpen met verschillende taken op het gebied van uw dak. Welke werkzaamheden de bedrijven precies doen, kunt u het beste informeren bij deze dakdekkers zelf.