Een gietvloer in de woning is een ideale toevoeging. In deze tekst gaan we dan ook kijken naar deze vloer en waarom hij beter is dan vloeren die gelegd worden zoals een parketvloer, maar ook een tegelvloer. Ook is het tegenwoordig gewoon mogelijk om gietvloer vloerverwarming toe te voegen wat het nog idealer maakt. Laten we gauw een kijkje nemen bij de vloer en wat het precies is. Ook kijken we naar de voordelen.

Wat zijn gietvloeren?

Een gietvloer is een vrij nieuwe manier om een vloer te realiseren. Eerst wordt er een mengsel gemaakt van verschillende materialen. Gezamenlijk zullen deze de vloer worden. Ook kan er bijvoorbeeld pigment aan toegevoegd worden zodat de vloer precies zo wordt als jij wil. Wanneer het mengsel klaar is, gaat het gieten beginnen. Het mengen en het gieten wordt altijd gedaan door een professional omdat dit lastig werk is en het ook goed moet gaan. Vervolgens gaat de vloer drogen. Mocht je gietvloer vloerverwarming willen dan wordt dit uiteraard eerst gelegd. Het gieten en drogen van de vloer kan tijd in beslag nemen. Soms is het nodig om de vloer in gedeeltes te gieten en dus niet in een keer. Ook het drogen moet dan dus in etappes gebeuren.

Voordelen van de vloer

Wanneer de vloer dan uiteindelijk klaar is, zul je er enorm van genieten. Het is namelijk een vloer die ontzettend makkelijk schoon te houden is. In plaats van dat je moet zwoegen om alles netjes te krijgen, kun je gemakkelijk een stofzuiger over de vloer laten gaan zonder dat deze bijvoorbeeld vast zit achter kieren in de vloer. Ook is hij waterdicht. Dat maakt dat de vloer ook geschikt is voor kamers zoals de badkamer of de keuken. De vloer is verkrijgbaar in verschillende afwerkingen, maar ook in een hoop verschillende kleuren. Mocht je de vloer willen laten matchen bij het interieur dan is dit dus prima mogelijk. Zoals je ziet is de vloer dus een ideale toevoeging aan elke woning en in elk interieur. Of je nou gaat voor modern of een industrieel interieur dus.