Een industriële stijl is op dit moment nog steeds helemaal in. Verschillende materialen gebruiken met koele tonen geven een ontzettend mooie industriële uitstraling in huis. Iets waar weinig mensen aan denken, maar wat een ontzettend gave toevoeging is aan een industriële inrichting, zijn industrial binnendeuren. In deze tekst gaan we dan ook een kijkje nemen bij de industriële stijl en op welke manier je binnendeur kan verwerken in een industriële stijl.

Industrial
Het is al een tijdje een echte trend en naar alle waarschijnlijkheid blijft deze trend ook nog wel even aanhouden. We hebben het dan over de industrial trend. Bij een industrial of industriële trend, wordt gebruikt gemaakt van verschillende grove materialen gemixt met koelere tonen. Je kan hierbij bijvoorbeeld denken aan metalen gemixt met grof hout. Mensen met een industriële uitstraling in huis hebben vaak een combinatie van verschillende grove materialen. Zo heb je bijvoorbeeld buiswerk wat in het zicht is. Een eettafel is gemaakt van grof hout met hieromheen metalen buiswerk. Er is vaak een grove houten vloer die het geheel met elkaar verbindt. Wanneer we naar het kleurenpallet kijken, zien we vooral grijstinten en koele tinten. Denk hierbij aan grijs, beige, maar ook juist aan koelere blauwe tinten en zwart. Het geheel geeft vaak een luxueuze, maar ook warme sfeer.

Industrial binnendeuren
Nou kun je de industrial stijl in huis natuurlijk helemaal tot in de puntjes verzorgen, maar de deuren zijn dan absoluut ook een toevoeging. Een gewone witte binnendeur heeft nou eenmaal niet hetzelfde effect. Op die manier word je eigenlijk weer een beetje uit de industriële sfeer gehaald wanneer je de binnendeuren ziet. Een goede keus zou zijn om de binnendeur dan ook te vervangen. En dan wel met industrial binnendeuren. Er zijn verschillende binnendeuren in de industriële stijl die je kan gebruiken als vervanging. Bijvoorbeeld een zwarte metalen omlijsting met van binnen glas. Door dat de deur strak afgewerkt is, zal deze direct voor een nette en industriële uitstraling zorgen. Ook grof hout is een mooie toevoeging aan een industriële stijl. Je kan bijvoorbeeld een grove houten deur gebruiken als een soort schuifdeur. Het maakt dan op zich vrij weinig uit welke soort hout je gebruikt en hoe de deur er verder uit ziet. Een gaaf idee is een houten deur in de vorm van een soort pallet die je dus open en dicht kan schuiven. Je kan natuurlijk ook kiezen voor een combinatie van donker metaal gemixt met hout.

Tot slot
Wanneer je dus gek bent op de industrial stijl, maar nog niet alles tot in de puntjes industrial hebt, kun je kiezen voor industrial binnendeuren. Deuren die gemaakt zijn van hout, metaal of een combinatie ervan, zorgen voor een echte industriële uitstraling. Omdat er veel materiaal gebruikt kan worden, zijn de mogelijkheden voor industrial binnendeuren eindeloos. Er zal dus altijd wel een binnendeur zijn die binnen jouw stijl valt.