Buitengesloten raken van je huis of je auto is echt een frustrerende en deprimerende situatie, vooral als je al zoveel tijd hebt besteed aan het zoeken naar je sleutels. Wanneer je toevallig in een openbare ruimte geparkeerd staat, is misschien wel de eerste gedachte die bij je opkomt om een vriend of familielid te bellen, die een reservesleutel van je auto heeft. Maar als dit niet mogelijk is, kun je alleen een slotenmaker met een dienst voor noodgevallen inschakelen. Ervan uitgaande dat je nog nooit eerder in een dergelijke situatie terecht bent gekomen, neemt de druk om een legitieme slotenmaker te vinden alleen maar toe.

De kans is dan groot dat je teruggaat naar je kantoor en in de Gouden Gids op zoek gaat naar een slotenmaker bij jouw in de omgeving met een spoedservice. Maar wacht even! De slotenmakerbedrijven, die in het telefoonboek staan vermeld, zijn misschien helemaal niet betrouwbaar! Uit onderzoek van de Consumentenbond is gebleken dat sommige van de genoemde slotenmakers onvoldoende ervaren onbekwaam zijn voor het ontgrendelen van een auto. Erger nog, ze kunnen je hoge tarieven aanrekenen en je zelfs onder druk zetten om je te laten betalen. Dit is duidelijk niet het soort noodslotenmaker die je zoekt.

Sommige slotenmakers bedrijven hebben callcenter medewerkers in dienst en je ziet in veel steden meerdere vermeldingen, onder verschillende namen, hoewel hun hoofdkantoor zich in een stad ver uit de buurt bevindt. Als je één van deze slotenmakers belt, zal een medewerker jouw locatie en jouw probleem noteren en je een offerte geven. Later zal het bedrijf een slotenmaker in dat gebied sturen, die hoogstwaarschijnlijk onder geschoold is en geen vergunning heeft.

Een veilige manier om wel met een legitieme slotenmaker in zee te gaan, is door contact op te nemen met je familie of je vrienden en om hun aanbevelingen te vragen. Een van hen heeft vast en zeker op een bepaald moment weleens in dezelfde hachelijke situatie gezeten! Ze kunnen je waardevolle informatie over slotenmaker diensten geven en je ook voorzien van de juiste prijzen.

Als je een aanbeveling voor een legitieme slotenmaker kunt krijgen, vraag hem dan vooraf naar het tarief. Dit moet duidelijk zijn en mag niet worden gewijzigd zodra hij op je locatie is aangekomen. Voordat hij aan de slag gaat, moet je nogmaals naar de prijs vragen. Als hij je een ander tarief geeft, laat hem dan niet beginnen. Blijf ook uit de buurt van slotenmakers die je vragen om een blanco factuur te ondertekenen.

Neem contact op met de Sleutelmakers uit Deventer voor meer informatie over slotenmaker diensten!