Er zijn talrijke voordelen verbonden aan het installeren van zonnepanelen thuis, maar de belangrijkste zijn de zorg voor het milieu en de verlaging van de energiekosten.

Veel mensen weten dat het installeren van zonnepanelen in Limburg een goede optie is om beter gebruik te maken van de hulpbronnen die de natuur biedt, en staan te popelen om hun koolstofvoetafdruk te verkleinen.

Verlaag jouw elektriciteitsrekening drastisch

Elektriciteitskosten kunnen een groot deel van de uitgaven van een onderneming uitmaken. Met een zonnepanelensysteem kunt je gratis energie opwekken gedurende de meer dan 25 jaar dat jouw systeem meegaat.

Zelfs als je niet 100% van de benodigde energie voor jouw huis kunt produceren, zal zonne-energie jouw energierekeningen verlagen en je veel geld besparen.

Met zonne-energie kunt je jouw elektriciteitskosten drastisch verlagen, zodat het niet langer een grote uitgave is waarmee je in jouw budget rekening moet houden.

Uitstekende return on investment

Zonnepanelen zijn een uitstekende investeringsoptie die talrijke voordelen en een groot financieel rendement biedt. Het is zelfs voordeliger dan aandelen en obligaties.

In veel opzichten is een zonne-energiesysteem een financieel product dat een jaarlijks rendement van 10% tot meer dan 30% kan opleveren. Om jouw jaarlijks rendement te berekenen, hoeft je alleen maar de financiële voordelen die je elk jaar ontvangt te delen door jouw initiële investering in een zonne-energiesysteem en rekening te houden met een aantal factoren, zoals:

Elektriciteitstarieven:

Hoe hoog zijn jouw huidige elektriciteitsrekeningen? Dit bepaalt jouw besparingen over de levensduur van het systeem. Hoe hoger jouw tarieven, hoe meer je kunt besparen met zonne-energie.

Financiële stimulansen:

Bestaan er belastingvoordelen of -programma’s die de invoering van zonne-energie aanmoedigen? Heeft je een bedrijf of een andere organisatie die kan profiteren van fiscale stimulering voordelen? Hogere stimulansen betekenen lagere aanloopkosten en een kortere terugverdientijd.

Kosten:

Om de beste aankoop te doen, is het een goed idee om de kosten van fotovoltaïsche systemen te vergelijken met hun capaciteit. Je kunt ook profiteren van kortingen, stimuleringsmaatregelen en concessies die de initiële installatiekosten compenseren. Vergeet niet dat lagere kosten een kortere terugverdientijd betekenen.

De optie: zonnepanelen huren

Een interessante mogelijkheid van zonnepanelen is de mogelijkheid om zonnepanelen te huren Bedrijven die maandelijks een kostenraming moeten bijhouden, hebben rechtstreeks baat bij het huren van zonnepanelen. Op deze manier worden de kosten van het systeem voor stroomopwekking een stuk overzichtelijker.

Wanneer je als particulier zelf niet het geld hebt om een zonne-energiesysteem te kopen, kun je door zonnepanelen te huren zonder een hele grote investering alsnog je energiekosten verlagen. Van te voren kun je berekenen hoeveel energie dit gaat opleveren en wat de kosten en de baten zullen zijn.