Aluminium is licht in gewicht, duurzaam en biedt oneindig veel mogelijkheden. Niet voor niets wordt dit metaal al jarenlang toegepast in de luchtvaart en ruimtevaart. In de bouwsector wint aluminium de laatste jaren populariteit. Aluminium staat bekend om zijn lange levenscyclus. Waar staal geverfd moet worden om roest en corrosie tegen te gaan, vormt bij aluminium bij blootstelling aan de buitenlucht al een natuurlijke beschermende laag. Deze laag zorgt ervoor dat het materiaal daardoor niet oxideert en niet roest. Het materiaal dient slechts af en toe gereinigd te worden. Aluminium kan tevens ook prima worden gerecycled waardoor het ook een milieuvriendelijke oplossing is.

Steeds meer aluminium op straat!
In de bouwsector zie je muurafdekprofielen en lekdorpels steeds vaker terug. Het kan een pand een stuk moderner laten ogen. Tevens is het ook gebruikelijk om oude gebouwen een moderne renovatie te geven door een aluminium muurafdekprofiel aan te brengen. Buiten de esthetische voordelen wordt het ook toegepast voor de functionele prestaties. Aluminium lekdorpels zorgen ervoor dat vuil samen met regenwater van uw gevel af kan druipen. Hierdoor zorgt u ervoor dat u geen vieze gevel achterhoud en hoeft u uw gevel minder vaak te reinigen. Bent u opzoek naar aluminium lekdorpels of aluminium muurafdekprofielen? Neem dan contact op met een lokale metaalbewerkingsbedrijf.

Twijfels over nieuwbouw?

Heeft u twijfels over nieuwbouw of bent u tevreden over de locatie en het interieur van uw pand? Maar verlangt u om uw pand een vernieuwende uitstraling te geven? Gevelrenovatie is de gemakkelijkste manier om een pand een vernieuwende uitstraling te geven voor een betaalbare prijs. Gevelbekleding gemaakt van aluminium geven uw pand een frisse uitstraling. Daarnaast bieden ze ook extra isolatie. U kunt het in heel wat verschillende materialen en kleuren aanschaffen. Deze variatie is wat aluminium gevelbekleding aantrekkelijk maakt voor ondernemers. Ervaren metaalbewerkers kunnen het produceren in een bepaalde huisstijl waardoor uw pand een visitekaartje vormt voor uw bedrijf.

Metaalbewerking op maat nodig?

Bij metaalbewerking draait het om meer dan alleen een kwalitatief product. Het draait ook om persoonlijke communicatie en maatwerk. Steeds vaker zien we metaal op maat terugkomen, vooral in de daken en bouwindustrie. Er zijn diverse metalen buiten aluminium die zich vrij eenvoudig kunnen laten bewerken waardoor er verschillende producten van gemaakt kunnen worden. U kunt hierbij denken aan dakgoten, waterslagen, gevelplaten, profielen en nog veel meer. Meestal worden deze producten gemaakt van aluminium, zink, koper, lood, of staal. Middels een kantbank of bankschroef kunnen ervaren metaalbewerkers deze producten op maat bewerken zodat het past bij uw wensen. Bent u op zoek naar een metaalbewerkingsbedrijf? Probeer eens via google te zoeken naar metaalbewerkingsbedrijven. U kunt vervolgens contact opnemen met de bedrijven uit uw zoekresultaten om kennis mee te maken en te vragen voor advies rond uw bouwproject.