Je huis, het is jouw plekje van rust. De plek waar jij je lekker terug kan trekken na een lange dag en lekker samen kan komen met familie. Een opgeruimd huis is een huis waar je dat heerlijk kan doen, maar een rommelig huis… het overkomt bijna iedereen, je vergeet het even of  je hebt er even geen tijd voor en het stof begint te stapelen. In dit blog geef ik je 3 tips om je huis mooi schoon te houden!

Tip 1: koop de juiste spullen

De eerste tip die ik je wil meegeven is het kopen van de juiste schoonmaakspullen. Dit is een van de meest belangrijke dingen bij het schoonhouden van je huis. Je huis bestaat uit heel veel verschillende materialen en deze hebben allemaal een andere behandeling nodig. Hout werkt weer heel anders dan bijvoorbeeld metaal. Let hier dus ook goed op en koop gerichte schoonmaakspullen speciaal voor jouw huis. Mocht je hier nou moeite mee hebben, er zijn veel schoonmaakbedrijven in de buurt, schoonmaakbedrijf Amersfoort, die jou graag helpen.

Tip 2: maak het een regelmaat

Het klinkt misschien vrij logisch maar is echt ontzettend belangrijk, een regelmaat maken van de schoonmaak. Het meest voorkomende bij rommelige huizen is het niet bijhouden van het huis, hierdoor stapelt het vuil op en wordt het alleen maar lastiger om het weer schoon te maken. Mijn tip aan jou: probeer elke week een kleine schoonmaak te doen. Hierdoor stapelt er weinig op en hoef je geen tijd te maken voor een grote schoonmaak, wat veel meer werk is.

Tip 3: huur een schoonmaakbedrijf in

Mocht je nou zelf echt geen tijd hebben om je huis schoon te maken is er gelukkig ook schoonmaakbedrijf voor particulieren die je graag helpen om je huis mooi schoon te houden. Belangrijk is om goede afspraken te maken met het bedrijf en dan ziet je huis er weer schoon uit!