Er zijn veel verschillende soorten vloeren op de markt. Het kan soms lastig zijn als je een nieuwe vloer gaat uitkiezen. Uiteraard hou je rekening met de levensduur van de nieuwe vloer, hoe eenvoudig deze te plaatsen is en of het binnen het budget past. We hebben vandaag twee soorten vloeren uitgelegd die zeker het overwegen waard zijn. Aan de ene kant de PVC vloer, aan de andere kant beton vloercoating. Beide zijn betaalbare vloeroplossingen die in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar zijn en diverse voordelen bieden.

Waarom een PVC vloer? 

PVC is een voordelige vloeroplossing die in veel verschillende ruimtes toepasbaar is. Een PVC-vloer wordt gefabriceerd uit kunststof materiaal, het uiteindelijke materiaal is erg hard en kent daardoor een lange levensduur. Een PVC-vloer is bovendien eenvoudig schoon te maken en past bij iedere interieurstijl omdat deze in bijna iedere kleur uit te voeren is. Een PVC-vloer met de uitstraling van een houten of betonnen vloer is ook mogelijk. Door PVC op de vloer toe te passen zorg jij ervoor dat je een heerlijk schone ondergrond hebt die lang meegaat. 

Waarom een beton vloercoating?

Een beton vloercoating is een moderne soort vloer die steeds vaker gebruikt wordt. Een beton vloercoating is gemaakt van kunststof maar lijkt op beton. Dit type vloer is zeer praktisch in onderhoud door de naadloze toplaag. Hierbij wordt er een topcoating gebruikt die de vloer ook waterdicht maakt. Een beton vloercoating is niet eenvoudig aan te brengen en daarom huur je waarschijnlijk het liefst een vakman in. 

Win advies in

Voordat je een nieuwe vloer gaat kiezen is het verstandig om in gesprek te gaan met een gespecialiseerd bedrijf dat je kan helpen om de juiste keuze te maken. Een nieuwe vloer is een van de grootste onderdelen van een verbouwing dus dit gaat zeker niet over één nacht ijs. Als je hebt besloten welke vloer je in huis wilt halen dan is het ook verstandig om meerdere offertes op te vragen bij verschillende bedrijven om er achter te komen waar je de juiste vloer voor de juiste prijs kunt kopen.