Een van de vloeren die het meest praktisch is om aan te brengen in combinatie met vloerverwarming is een gietvloer, oftewel vloercoating. Dit is een dunne kunststof vloer die heel gemakkelijk over de geïnstalleerde vloerverwarmingsbuizen heen wordt gelegd. Een gietvloer is echter niet eenvoudig aan te brengen. Daarom kiezen de meeste mensen ervoor om voor deze klus een gespecialiseerd bedrijf in te schakelen. Wil je het echter toch zelf proberen? We leggen je graag uit wat de mogelijkheden zijn.

Mogelijkheden om het zelf te doen

Als je technisch bent aangelegd is het zeker mogelijk om zelf een vloer te gieten. Wil je echter een hoge kwaliteit betonlook gietvloer of vloercoating aanbrengen dan is het wel handig dat je hier enige ervaring mee hebt. Het moet namelijk in één keer goed gaan. Daarnaast zul je bepaalde gereedschappen in huis moeten halen en de materialen die de vloer gaan vormen. Het is dus zeker mogelijk maar niet eenvoudig. En omdat je wel redelijk veel zelf moet leren en investeren voordat je zelf een vloer kunt gieten is het wellicht toch verstandiger om hiervoor een vakman in te schakelen.

Voordelen van een vakman

Het mag geen verrassing zijn dat je er in de meeste gevallen goed aan doet om in ieder geval advies in te winnen bij een specialist. Hij of zij zal je vertellen wat je allemaal nodig hebt en wat de beste gietvloer is voor jouw ruimte. Laat je liever het gehele werk over aan een specialist? Zorg er dan voor dat je alle wensen duidelijk op papier hebt en verzamel eventueel enkele voorbeelden van hoe de nieuwe vloer eruit moet komen te zien.

Gietvloer offertes opvragen

Voordat je besluit met een bepaalde aanbieder in zee te gaan is het verstandig om verschillende bedrijven te contacteren. Beschrijf wat je wensen zijn aan de hand van een lijst met punten waaraan de gietvloer moet voldoen volgens jou. Geef aan hoe groot de ruimte is en hoe zwaar de belasting op de vloer is. Op deze manier kun je eenvoudig bij meerdere gietvloer bedrijven een offerte opvragen om de prijs en kwaliteit met elkaar te vergelijken.

Metatitel: Gietvloer zelf aanbrengen of laten doen?Metatekst: Voordat je zelf een vloer kunt gieten is het wellicht toch verstandiger om hiervoor een vakman in te schakelen.