Bij het kiezen van jouw deurtype zijn er drie hoofdcategorieën om uit te kiezen: massief, hol en glas. Hoewel elk zijn voor- en nadelen heeft, zijn massieve deuren de beste optie als het gaat om veiligheid, energie-efficiëntie en esthetiek. Dit is waarom massieve binnendeuren wellicht de beste keuze voor jou zijn.

Robuustere esthetiek

Massieve deuren bieden een robuustere esthetiek dan bijvoorbeeld holle binnendeuren. Holle binnendeuren vertonen vaak een grotere variatie in kleur en nerf, wat nog verergert wanneer deze deuren worden geverfd (of zelfs gebeitst). Met massief houten deuren kun je een consistente materiaalsamenstelling verwachten, dus het maakt niet uit vanuit welke zijde je de deur bekijkt, het zal een even aantrekkelijk uiterlijk hebben. Dit helpt om het interieur van je huis mooi met elkaar te verbinden.

Energie-efficiënt

Bijna twee derde van het energieverbruik van een gemiddeld huishouden voor verwarming en koeling gaat verloren via deuren. Dat betekent echter niet dat je stijl moet opofferen voor besparingen. Het vervangen van holle binnendeuren door massief houten deuren of massief composietdeuren kan het energieverbruik tot 25 procent verminderen. Als je op zoek bent naar een eenvoudige manier om je huis energiezuiniger te maken, is het misschien een goed begin om je binnendeuren te vervangen.

Laat minder geluid door

Heb je moeite om in slaap te komen in een bruisende stad? Heb je simpelweg last van bepaalde geluiden in je woning die je weerhouden om jezelf te concentreren of zelfs te genieten? Dan wordt het tijd om massieve binnendeuren te installeren. Ze verbeteren niet alleen de privacy, maar blokkeren ook geluid beter dan de meeste andere soorten deuren, vooral wanneer ze zijn uitgerust met een deurdranger. Dankzij hun grotere massa en stevige afdichtingen kunnen de meeste massieve binnendeuren het geluid tot 50% verminderen.

Verhoogde mate van veiligheid

Huiseigenaren wenden zich al jaren tot massieve deuren om extra bescherming tegen inbaak te bieden. Massieve deuren zijn moeilijker te doorbreken en bieden een uitstekende beveiliging tegen onbevoegde toegang. Beveiliging moet tegenwoordig een topprioriteit zijn voor veel huiseigenaren. Daarom zijn massieve binnendeuren een van de vele beveiligingsoplossingen die momenteel op de markt verkrijgbaar zijn.

Zeer duurzaam

Massieve binnendeuren gaan veel langer mee dan holle binnendeuren. Hoewel het verleidelijk kan zijn om een goedkope deur te kopen, moet je er rekening mee houden dat je deze waarschijnlijk eerder moet vervangen dan je zou verwachten. De betere optie is om te investeren in een massieve houten deur en te voorkomen dat je dat op korte termijn opnieuw moet doen!

Bron: Jtbouw.nl