Er zijn letterlijk tientallen dingen, die je kunt doen om je huis voor potentiële kopers er aantrekkelijk en verleidelijk uit te laten zien. In dit artikel vind je tips die je kunt gebruiken om je eigendom te onderscheiden van de concurrentie. Deze suggesties helpen je om de goede richting op te gaan zodat potentiële kopers meteen interesse krijgen als ze je huis of je appartement komen bekijken.

De gebieden rondom het pand

Verwijder alles wat er verrot uitziet. Een oude brievenbus of kapotte hekwerken of palen kunnen mensen de indruk geven dat het huis niet in goede staat is. Vervang deze items indien dat nodig is. Als het schilderwerk er aan de buitenkant slecht uitziet, moet je eens overwegen om te gaan schilderen of je kunt kopers een vergoeding voor het schilderwerk aanbieden.

Zorg ervoor dat de tuin, de bloemenperken en de planten er allemaal aantrekkelijk uitzien. Dit is een goed moment om een tuinman in de arm te nemen en de dode planten te verwijderen, bomen en struiken te snoeien, het gazon te maaien, puin te verwijderen, fonteinen en vogelbaden schoon te maken, etc. Als je huisdieren hebt, laat ze dan niet meer ravotten in de tuin en maak eventuele kuilen dicht!

Ruim de rommel op. Niet iedereen houdt ook van tuinbeelden. Wat jij mooi vindt, vinden anderen misschien aanstootgevend en dan kan het zo zijn dat ze misschien niet eens binnen willen komen kijken.

Controleer alle buitenverlichting en vervang/repareer indien dat nodig is ook de armaturen. Zorg ervoor dat alle lampen werken en dat je het juiste type lampen en voldoende verlichting rond de oprit en de garage hebt opgehangen.

Reinig je terras en de barbecue zodat alles er vlekkeloos uitzien. Doe hetzelfde met het gazon en je tuinmeubilair of zet deze als ze er gedateerd of versleten uitzien tijdelijk in de schuur.

Bekijk ook de oprit, het terras en de paden in de tuin. Als je een basketbalring, een volleybalnet enz. in de tuin hebt opgehangen, zorg er dan voor dat alles er netjes uitziet

Controleer ook alle vensters en schermen op gaten of beschadigingen. Laat de buitenomgeving er tip top in orde uitzien.

Maak twee sets sleutels voor je makelaar en test ze allemaal. Als het slot niet soepel opengaat, maakt dat op de kopers een slechte indruk. Spuit wat smeermiddel in het sleutelgat of bel een slotenmaker en laat het slot repareren of vervangen.

Bent u opzoek naar een goede 24 uurs sleutelmaker in Almelo? Bezoek onze website!