De eerste tip om knussere en ontspannen nachten te krijgen, is te kiezen voor beddengoed van natuurlijke stoffen, die transpiratie beter absorberen. Zo blijft iedereen droger en frisser tijdens de slaap.

Tot de meest gebruikte materialen voor lakens en slopen behoren katoen, perkal en linnen. Ze voelen allemaal zacht aan en maken het slapengaan comfortabeler.

Daarnaast zijn er nog andere geraffineerde opties die voordelen bieden tijdens nachten met hoge temperaturen. Daaronder kunnen we bamboevezels noemen, die vocht absorberen en snel drogen. Deze eigenschap helpt het gevoel van comfort en welzijn te behouden terwijl we slapen.

Een ander voordeel dat deze materialen bieden is weerstand. Ze blijven er langer als nieuw uitzien, met behoud van de zachte touch en de eigenschappen die comfort bieden.

Het kiezen van een dekbed

Zomerdekbedden hebben maar één doel: een comfortabel microklimaat creëren. In de zomer moeten ze voor een behaaglijke slaap zorgen zonder dat het te warm wordt. In dat geval kunt je het beste kiezen voor natuurlijke bekledingsmaterialen die beter vocht absorberen: bamboe, katoen, zijde.

Onder een licht bamboe dekbed, zult je zich zeer comfortabel voelen en het niet warm hebben in de zomer. Een zachte zijden wolk met een glad en koel oppervlak is een ideale optie voor de zomer.

Controleer de draadtelling van de stukken

Nu je weet welke stoffen aan te bevelen zijn bij de keuze van bedlinnen voor de zomer, is er nog een detail om rekening mee te houden: het aantal draden waaruit de weving bestaat. Wat dit punt betreft, is er een getal dat wordt aangegeven om de juiste keuze te maken: 300 draden!

Dit totaal wordt aangegeven omdat het ervoor zorgt dat de stukken van goede kwaliteit zijn, maar niet te warm worden. Hoe groter het aantal draden in de stofsamenstelling, des te geslotener is immers de inslag. Daardoor wordt de doorgang van de lucht belemmerd, wat resulteert in lakens en kussenslopen die meer warm gevoel opwekken.

Houd daarom deze informatie in de gaten om een uitstekende keuze te maken!

Zie het etiket voor alle informatie

Zoals je tot nu toe hebt gezien, is er fundamentele informatie die in acht moet worden genomen bij de keuze van een dekbed.

Misschien vraagt je zich af: “Hoe weet je dit allemaal? Het antwoord is eenvoudig: door op het etiket van het product te kijken!

Controleer de samenstelling, de stof en ook de was aanbevelingen, om de stukken beter te bewaren.

Kijk tenslotte naar de samenstelling van de stof, de hoeveelheid polyester en andere synthetische vezels. Het is van essentieel belang dat deze materialen niet meer dan 40% van de totale samenstelling uitmaken, aangezien waarden daarboven de stoffen warmer maken, hetgeen ongemak veroorzaakt