Je bent net ingetrokken in je nieuwe huis of appartement, je bent bezig met de stroom, telefoon en tv. Je pakt alle dozen uit, je dekbed van Cassenz ligt op je bed. Het begint er goed uit te zien. Deze plaats begint je thuis te worden.

Maar hoe veilig ben jij? Je hebt de sleutels door de bouwer of makelaar gekregen. Hoeveel mensen hadden toegang tot die sleutel, jouw sleutel? Inderdaad, je weet niet hoeveel mensen JOUW sleutel in hun handen hebben gehad.

Als je verhuist naar een nieuw huis of appartement, zelfs als je het zelf hebt laten bouwen, moet je voor de deursloten nieuwe sleutels laten maken of ze zelfs vervangen.

Waarom zou je de sloten moeten vervangen als je gewoon nieuwe sleutels kan laten maken en wat betekent nieuwe sleutels maken eigenlijk?

De Sloten Vervangen:

Als je intrekt in een ouder huis, zijn de sloten misschien niet in de huidige veiligheidsstandaard. (ik zal de veiligheidsstandaarden in een toekomstig artikel bespreken). De deuren hebben misschien niet de juiste nachtsloten of zelfs geen nachtsloten. In dat geval kan je de sloten gewoon vervangen met nieuwe veiligheidssloten.

Maar wees voorzichtig waar je deze “Nieuwe Sloten” gaat halen. Als je naar de “Supermarkten” gaat, en naar hun sloten kijkt, zal je zijen dat velen dezelfde Sleutelcode hebben. Dit betekent dat iemand anders een sleutel van jouw huis kan hebben en jij een sleutel van hun huis. Het is het best om je sloten te kopen van een bedrijf dat je sleutelcodes zal registreren aan jou en jou alleen. Ja, dit kost meer geld. Hoe veel is je veiligheid waard?

Nieuwe Sleutels laten maken:

Zelfs als je in een gloednieuw huis intrekt, moet je voor de deursloten nieuwe sleutels laten maken. Dit is een proces waar een slotenmaker naar je huis komt en de sloten uit elkaar haalt. Dan steekt de slotenmaker nieuwe sluitpinnen in je sloten en maakt hij nieuwe sleutels die met dat patroon overeenkomen.

Oude sleutels die vroeger gebruikt konden worden werken daardoor niet meer. Dit betekent dat schrijnwerkers, loodgieters, etc. die jouw sleutels hadden niet meer in je huis binnen kunnen. Je kan nu veilig zijn wetende dat jij de enige sleutels in je bezit hebt voor je nieuwe huis.

Lock Secure – Erkend Slotenmaker Den Haag