Een nieuwe vloer kan heel veel betekenen voor je woning. Het geeft het een geheel nieuwe uitstraling. Er zijn echter gigantisch veel vloeren waaruit je kunt kiezen en de keuze is daarmee niet zomaar gemaakt. Ook in 2019 zien we weer een paar vloertrends die je mee kunt nemen in je overweging. Voordat je daadwerkelijk een auto huren gaat en een vloer mee naar huis neemt, geven wij hieronder een kort overzicht van de belangrijkste vloertrends van 2019.

PVC vloeren steeds populairder
In de laatste zeven jaar hebben PVC vloeren een echte opmars gemaakt. Dit zijn harde kunstvloeren die in elke ruimte wel geplaatst kunnen worden. Het voordeel van deze vloeren is toch wel dat het oneindig lang mee kan gaan en vrij schade bestendig is. Ideaal dus wanneer je jonge kinderen of huisdieren hebt. De vloeren worden aangeboden in grote collecties met verschillende kleuren, legmethodes, formaten en designs. Binnen deze PVC vloeren is er dus al genoeg keuze.

Laminaat blijft het goed doen
Laminaat is al meerdere jaren een populaire optie en ook dit jaar is dat weer gebleken. Laminaat is goedkoop en is daarnaast zeer onderhoudsvriendelijk. Binnen het laminaat assortiment zie je steeds meer kleuren en legopties en krijgt daarmee ook steeds meer keuze.

De visgraat trend
Binnen laminaat- en PVC vloeren zien we een opvallende trend, namelijk de visgraat. Dit is een motief die voorheen alleen gebruikt werd bij rijke gezinnen. Door dit motief te gebruiken kun je je huis een veel luxere uitstraling geven, maar dan voor de prijs van een PVC vloer of laminaat vloer. Houten vloeren zijn steeds minder populair aan het worden, vanwege het mindere onderhoudsgemak. Toch zien we binnen de visgraat de houten vloer nog regelmatig terugkomen. Dit geeft je woning toch iets meer een authentiek en natuurlijk karakter.

Keramische tegels
Naast deze alternatieven op een houten vloer, zien we ook een compleet andere trend. De keramische tegels. Deze tegels komen dus niet alleen terug in de badkamer of wc, nee ze worden gewoon in de woonkamer gelegd. Het voordeel van een keramische vloer is dat het water- en vuilbestendig is. Het gaat dan ook lang mee en is onderhoudsvriendelijk. Bovendien is een keramische tegel vrij tijdloos (als je een neutrale kleur kiest). Het geeft je woning dan ook een geheel andere uitstraling, veel strakker. Past goed bij de industriële woontrend. Aan een keramische vloer kan een iets duurder prijskaartje hangen, maar daarvoor kun je goedkoop auto huren. Zo kunnen de iets duurdere tegels, goedkoper vervoert worden.