Woonbeton vloer isoleren: behoud die schitterende betonlook

Geplaatst door

Woonbeton is een cementgebonden product, aangemaakt met een speciale hars zodat deze steviger is in vergelijking met andere betonproducten. Dit type beton zorgt voor een moderne en natuurlijke uitstraling voor diverse ondergronden in jouw woning, zoals vloeren, wanden, trappen of keukenbladen. Door deze mooie betonlook is woonbeton inmiddels een erg populair product. En je wilt natuurlijk graag het woonbeton zo prachtig mogelijk behouden. Aan de hand van isolatie kun je de levensduur van het cementproduct verlengen. Je vloer zal er langer als gloednieuw uitzien!

Soorten vloerisolatie

Er zijn diverse manieren om jouw woonbeton vloer te isoleren. Hieronder staan een aantal typen op een rijtje:

  • Gespoten PUR: een isolatiemateriaal van isocyanaat en polyol. Bevat een hoge isolatiewaarde en daarnaast bespaar je zo’n 15% op je energierekening.
  • Geëxtrudeerd polystyreen isolatieplaten: ook wel bekend als XPS platen. Deze platen beschermen je vloer uitstekend tegen vocht.
  • Isolatiechape: chape is een cementlaag die dient als ondervloer voor de vloer. Deze ondervloer kan tevens als isolatie gebruikt worden. Vooral geschikt voor kleinere woningen.

Belangrijk is om te kijken wat past bij jouw woning. Heb je veel last van vocht? Dan zijn de XPS platen waarschijnlijk de beste optie. Is de woonruimte niet groot? Dan is isolatiechape het overwegen waard.

Voordelen van vloerisolatie voor jouw woonbeton vloer

Er zijn meerdere redenen aan te wijzen waarom je moet kiezen voor vloerisolatie. Ten eerste behoud je hierdoor langer de unieke betonlook. Dit komt omdat allerlei negatieve externe factoren, zoals bijvoorbeeld vocht, buiten worden gehouden dankzij de vloerisolatie. Alleen dit aspect maakt isolatie al de moeite waard. Maar er zijn meer redenen te benoemen: isolatie houdt warmte vast, zodat de temperatuur van de woonbeton vloer aangenamer blijft in de winter. Dankzij vloerisolatie worden insecten buitengehouden, zodat dit ongedierte jouw vloer niet kan beschadigen. Daarnaast is het een algemene bescherming voor je vloer. Wil je er dus zeker van zijn dat je die prachtige betonlook kan behouden, is het zeker aan te raden om je woonbeton vloer te isoleren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *