Wat voor soorten vloerisolatie zijn er?

Geplaatst door

Als je de vloer van je huis wilt isoleren heb je verschillende mogelijkheden. Er zijn verschillende manieren om de vloer te isoleren, zoals met platen, pur of isolatie beton. Maar wat zijn de kosten en wat is het verschil in de soorten vloerisolatie? Op die vragen willen we in dit artikel graag meer antwoord geven zodat je ook datgene kiest wat het beste bij jouw woning past.

Gespoten PUR

PUR is een isolatiemateriaal waarbij gebruikt wordt van isocyanaat en polyol. Een paar minuten nadat de isolatie gespoten wordt zal het helemaal hard worden. Het heeft een hoge isolatiewaarde en is geschikt voor iedereen die perfect gelegde vloerisolatie wil. De PUR sluit goed aan op leidingen en oneffenheden en het is snel klaar. Uiteindelijk zul je ongeveer 15% kunnen besparen op de energierekening. Voor gespoten PUR betaal je ongeveer €25,- per vierkante meter.

XPS isolatie platen

XPS is de afkorting van geëxtrudeerd polystyreen, een andere naam voor dit isolatiemateriaal is polystyreen hardschuim. Doordat de structuur van de platen gesloten is zorgen de XPS platen ervoor dat de ruimte goed geïsoleerd wordt en vocht wordt afgestoten. De platen zijn bestand tegen schimmels en micro-organismen. Daarnaast zijn de platen licht van gewicht en gemakkelijk te bewerken (snijden of zagen). De kosten van XPS platen zijn gemiddeld €12,- per vierkante meter.

Isolatiechape

In de meeste gevallen ligt er een betonnen ondervloer onder een dekvloer. De ondervloer bestaat uit een standaard chapelaag. In plaats van een standaard laag kun je er ook voor kiezen om isolatiemateriaal in de chape te verwerken. Er zijn verschillende soorten isolatiemateriaal die gebruikt kunnen worden. In de meeste gevallen wordt er gekozen voor isolatiechape van polystyreenkorrels. De korrels hebben ongeveer een diameter van 2 tot 6 mm. Door de korrels met het cement te mengen krijg je een isolerende betonlaag. Isolatiechape kost meestal tussen de €30,- en €35,- per vierkante meter.

Isolerende chape wordt voornamelijk aangeraden voor woningen met een beperkte opbouw ruimte. Een aparte uitvullaag is bij dit soort isolatie niet nodig.

Snel en deskundig geplaatst

In principe kost het plaatsen van vloerisolatie veelal maar een halve tot een hele dag. Het wordt snel en deskundig geplaatst en je hebt weinig last van de werkzaamheden. Veelal zijn de kosten toch wel een reden om te twijfelen aan een vloerisolatie, echter is het wel handig om te weten dat de energiekosten op jaarbasis behoorlijk zullen dalen. Verder krijg je er natuurlijk een warmer en comfortabelere woning voor terug. Met vloerisolatie scheelt het al 4 graden in huis en de vloer voelt ook wat warmer aan. Het is dus wel een redelijke prijs in aanschaf, maar uiteindelijk krijg je er ook heel veel voor terug!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *