6 fijnste voordelen van vloerisolatie in je huis

Geplaatst door

Wil je graag vloerisolatie in je woning maar twijfel je nog over de aanschaf? We delen in dit artikel de 6 allerfijnste voordelen van vloerisolatie. Zo kun je door vloerisolatie de stookkosten verminderen, houdt de vloer meer warmte vast en het biedt veel wooncomfort. Dit zijn een paar redenen om vloerisolatie aan te schaffen, echter zijn er nog meer voordelen die we graag met je delen.

1. Besparing in kosten

Door de vloer te laten isoleren zal het ook meer warmte vasthouden. Hierdoor hoeft de verwarming in de winterdagen minder vaak aan of minder hard te stoken. Dit scheelt op lange termijn op de stookkosten wat natuurlijk mooi is meegenomen. Gemiddeld wordt er door vloerisolatie €210,- per jaar bespaard. Dat is dus wel de moeite waard! Je bespaart dus behoorlijk wat geld op lange termijn!

2. Wooncomfort verbeterd

Het huis voelt een stuk warmer aan maar ook vieze luchtjes en vocht zullen dankzij vloerisolatie niet meer tevoorschijn komen. Gemiddeld stijgt de temperatuur in huis ongeveer met 4 graden dankzij isolatie. In de winter is dit dus erg prettig, zeker in combinatie met vloerverwarming brengt het veel comfort met zich mee. Dankzij de isolatie is het niet alleen warmer in de winter, maar ook cooler in de zomer.

3. Goed voor het milieu

Doordat je dankzij vloerisolatie in de winter minder hoeft te stoken en in de zomer minder gebruik hoeft te maken van bijvoorbeeld een airconditioning wordt ook de CO2 uitstoot verminderd. Er komen bij het monteren van vloerisolatie ook geen schadelijke stoffen vrij. Nog een voordeel is dat het brandveilig is.

4. Het houdt warmte vast

Door een kruipruimte te isoleren kan de warmte van de vloer niet meer afstralen naar de ruimte er onder. De isolatie zorgt ervoor dat de warmte weer terug naar boven wordt gestuurd wat zorgt voor meer warmte in huis en een vloer die warmer aanvoelt.

5. Het huis wordt meer waard

Wanneer je besluit je huis te verkopen ben je sinds 1 januari 2018 verplicht om een energielabel te overhandigen aan de koper. Als je destijds besloten hebt om vloerisolatie in het huis aan te brengen is ook het energielabel er beter op geworden. Hoe beter het energielabel van je woning is, hoe hoger de waarde! Mocht je je huis uiteindelijk willen verkopen is dit mooi meegenomen.

6. Vloerisolatie wordt snel geplaatst

Gemiddeld duurt het ongeveer een halve dag om vloerisolatie te plaatsen. Er zijn dus niet lang monteurs in je huis en daarnaast zul je er ook weinig last van hebben. Het is dus niet iets waar je een week voor uit moet trekken.

Zijn er ook nadelen van vloerisolatie?

Als grootste nadeel wordt veelal de prijs genoemd. Echter is het wel goed om ook te onthouden dat de stookkosten zullen dalen en dat je er veel comfort en warmte voor terug krijgt. Daarnaast zul je voorgoed afscheid kunnen nemen met schimmel- en vochtvlekken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *